Resepi ni hampir sama jer ngan resepi mamacarry, cuma acuan dan deconya jer berlainan....
Bahan2:
- 300g mentega
- 400g tepung gandum (ayak)
- 130g tepung jagung
- 80g gula aising
- 1 st esen vanila
- Utk hiasan-1 bj putih telur + 100g gula aising+1 sd bsr tepung jagung
- Hiasan topping-chocholate chip/kekacang
- Ayak tepung gandum dan tepung jagung
- Pukul mentega dan gula icing hgga kembang
- Masukkan esen vanila
- Masukkan sikit2 tepung hgga jadik doh
- Canai dan terapkan dengan acuan bunga kecil
- Bakar pada suhu 150c selama 15 mnt.Api bawah....
- Untuk hiasan - pukul putih telur hgga gebu,masukkan gula dan tepung jagung.kacau sebati.
- Dotkan putih telur tadi atas biskut dan hiaskan dengan kekacang atau choc chip.
Sesuai benor nama biskut nie biskut sweet alahai memang sweet laaaaa
ReplyDeletebetul3...rasanya pun sedap rangup
ReplyDelete