Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Jom klik sini dulu.....

Saturday, 19 February 2011

Resepi kek sarang semut/honeycomb


Baru masak


Potong panas2 ni....





ready utk dibakar
Bahan2

A~
  • 1 cawan gula
  • 1 cawan air
  • 3 sudu mentega
~ panaskan gula hingga kemerahan, masukkan air (awas!!nanti meletup-letup,mskkan slow2) dan masukkan mentega. Biarkan semuanya larut dan suam.

B~

  • 5 biji telur gred B
  • 1 cawan susu pekat
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • 1 cawan tepung gandum
  • 2 sd kecil soda bikarbonat
~ Masukkan telur + susu pekat kedalam blender....putar jap...then masukkan esen vanilla....ayak tepung + soda bikarbonat. masukkan dalam blender. putar dalam 2-3 minit...masukkan air gula hangus tadi.blend lg hingga sebati. Perap dalam 1 jam dlm blender tu then blh bakar dgn suhu 160/1 jam api bawah....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...