Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Jom klik sini dulu.....

Friday, 18 February 2011

Resepi tat

Kat sini aku c&p satu resepi ndari kengkawan FB kongsi resepi...kpd tuan tanah minta halalkan saya amik resepi ni yer untuk rujukan saya dan jg kengkawan....blum try lag tp coming soon akan sy buat.....

Tat telur

225gm tpg gandum
125gm mentega
55gm gula aising
1 biji telur
esen vanila

Cara:
1. Pukul mentega + gula smpai kembang
2. Masuk telur + esen vanila
3. Masuk tpg dan uli jadi doh.

Filling:
3 biji telur
110gm gula kastor
225gm air panas
85gm susu cair
1/2 s/k esen vanila

Cara:
1. Campur gula dlm air panas. Kacau biar gula larut
2. Kacau telur+ susu cair. Campur dlm adunan gula. Kacau sebati. Tapis.
3. Masukkan dlm acuan tat yg telah dibentuk kulitnye.
4. Masuk dlm oven dgn suhu 200c selama 10-15 minit.
5. Turunka suhu 180c. Buka pintu oven dlm 2-3 inci.
6. Bakar lagi dlm 10-15 minit atau hingga masak.

Kpd Tuan tanah thanks atas resepi ni....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...