Jom klik sini dulu.....

Monday, 14 February 2011

Kg Mertua @ Batu Pahat

Dua beradik berayun ayun dibuai angin ....

Si kakak yg suka pose

Rupanya musim durian kat cni


Buah fov aku ni.....
Read more...

Apam pelangi / apam polka dot

Ermmmm resepi ni dah slalu aku buat....tapi pic nyer ilang kemana kes nya aritu pc buat hal...seme fail ilang, so banyak gak aku punya pic resepi2 ilang ntah kemana so aku terpaksa refresh balik la praktikal yg aku buat dulu2....tp dalam facebook aku (Normala Arif) adalah pic nyer....so takder la terkilan sangat...kenangan tu oiiii...sayang ..org kata hasil kerja seni, mesti diharga...masakan itu seni betol sesangat lah...

Bahan2....
4 biji telur
2 sudu ovellet
1 sd kecil esen vanilla
300gr tpg gandum ayak ngan 1 sudu kcl baking powder
200 gm gula kastor
250 santan
pewarna
filling per2 jer/taknak isi pun tak per



cara2nya:
Pukul telur dan ovellete hgga gebu
masukkan esen dan santan
masukkan tepung.....
pastu boleh lah diceduk dalam paper cup...
tu kalau nak buat apam polka dot dot, memang gebu dan berlemak gitu....
kalau nak buat apam pelangi just masukkan dalam loyang selang seli.

simple saja kan...
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...