Jom klik sini dulu.....

Monday, 5 March 2012

Corak Apam Polkadot Comel lote!!!

Assalamualaikum...
kali ni aku nak tunjukkan corak terbaru apam polkadot dapur Aneefa.....
Ladybird

neon

Bugs

Angrybird

Strawberry....oren dan manggis pon ada


Nak tulis2 nama pon boleh

polkadot

Boleh didapati dgn saiz M dan L
Saiz M - rm24 /60 biji (semua corak)
Saiz L - RM21/30biji
Pilihan warna dan fillinig atas permintaan
Kos pos ditanggung oleh penerima
Dijamin sedap, gebu dan pasti comel2 blake!!!
boleh ajer tempah di no:019-252 8041

Read more...

Alhamdulillah......selangkah lg aku melangkah

Alhamdullillah bukan aku nak menunjuk2 tp...
tapi Allah bukakan pintu hati aku
untuk melangkah selangkah lagi kedepan
membuat perubahan....
ermmmm
dah lama aku teringin
dan syukur Allah kurniakan aku anak yg bijak
hari2 mempersoalkan
kenapa ibu tak pakai tudung
pakai tudungkan cantik
ibu jgn pakai mcm tu
pakai mcm ni
selalu ajak solat sama2
Alhamdulillah
skrg dan selamanya
aku merasa sangat tenang
seperti diri aku yg sebenar
wlpun en.asben tidak memberi sebarang komen atas perubahan aku
wlpon aku harapkan ada komen darinya
tp alhamduillah
aku sudah berhijab...
selepas aku siapkan mental fizikal aku
bukan senang 
pakai tudung senang tp yg lain kena selaraskan jugakan
Pakaian kena la sesuai dan yg penting
solat!!!!
jgn bertudung tp yg lain tak buat
Insyaallah...
mg aku akan terus melangkah terus kedepan....


Read more...

Makan- makan at Restoran Istana Bambu, Ampang

Kali ni aku nak citer pasal satu restoran yg boleh tahan class nya dan amat cantik sekali restorannya...memang cantik, dah2 kalau pg waktu malam....hampir keseluruhan restoran dr kerusi, meja dan lantai diperbuat dr bambu...malah keliling restoran tu di tanam dgn padi....mcm mini sawah laaa.....pic nyer aku tak amik coz hphone takder flash...so, gulap gulita la gamaknya......
Mysis sempat posing lg....

sotong goreng tepung....butter prawn nyer blh tahan la...

heheheheh giler makan

Myfeberet....ketam


Makanannya aku kira ok la.....cuma harganya mmg cantik sangat...kiranya hari tu aku pg berempat dewasa dan 2 kanak2....dekat 3 rat juga bilnya...tp sebab bukan aku yg bayar kan
bedal ler labu.....
malam tu aku oder
4 nasi putih
1 tomyam campur
sotong goreng tepung
baby kailam sos tiram
butter prawn (RM45++)
telur dadar (RM8.00...kecik jer, amik ko!!!)
ulam ulaman ( ni pon bayar tau.....Rm3.00)
Ketam telur masin
seaweed sup
air buah 4 gelas (segelas dlm rm7++)

Giler makan kan.....sampai tak abis tapau balik umah
skali skala berbelanja sakan ok gak
oooop lupa....Red velcet cake, yg boleh tahan sedapnya...mmg sedap...RM8.50 sepotong!!!
Sedap!!!!!
Tapi kan...kalau korg nak kepuasan, aku sarankan p makan kat Restoran Cheng Ho....milik Amy Search...
3-4 kali aku pg makan sana 
memang sedap masakan nya
harga pon berbaloi kalau bayar mahal
dekat ngan c4 wangsa maju....
aritu aku bawa mak bapak aku dr kg, mmg parent aku puji abis la
katanya sedap sgt
lg2 tomyam dan ikan stim
sampai hirup kuahnya
10 org makan br bayar dekat rm3rat
penuh meja tu.....
Pinjam pic budiey.com




.

Read more...

Resepi Puding Roti Mudah

Hari ni aku nak bg resepi Puding roti yg sedap dan mudah nak buatnya......kebetulan roti dah nak xpired, nak elak dari membazir aku buatkan puding roti ni, wlpon aku ni on diet tp blh ajer sedekahkan kat jiran tetangga.....

Tangkap leleh!!!
A
 Bahan2:
1 tin susu cair
4 biji telur
3 sd besar susu pekat
1/2 st esen vanila
(Campurkan semuanya hgga sebati)
B
6 keping roti sandwich (aku pakai yg gardenia....)
sapukan bahagian atas dgn sedikit mentega.
koyak 4 susun dalam loyang

Cara2:
Masukkan A kedalam B
Pastu taburkan dg kismis, buah campur @ apa saja buah mcm epal dan peach kat atas tu
biarkan 20 minit hgga roti dan susu sebati
bakar suhu 180c selama 35minit
siap!!!!

resepi sos
1 tin susu cari
2 sb gula
1st esen vanilla
1 sb tepung kastad
* campurkan semuanya dan panaskan dgn api perlahan sehinga pekat.....

Senang bukan?


Read more...

Kisah Si Kakak dan sekolah baru

Alhamdulillah....
hari nie cukup sebulan si kakak tukar skolah baru
dan syukur sesangat
kakak langsung tak buat perangai
hanya hari pertama jer takut2 sejam ibu tggu kat kelas
blajar skali hehehe
dan hari2 berikutnya......
kakak semakin galak
semakin suka ke sekolah
selalu bandingkan skolah lama dan sekolah barunya
katanya skolah baru best cikgu baik2
tak garang
tu mmg aku akui
skolah lama kakak memang teruk
nama jer skolah agama
tp cikgunya ntah apa2
garang nak mampusssss
budak 5 tahun pon nak tengking2
ni bkn dgr gosip luar @ anak bercerita
tp mmg aku dah terkena
kebetulan pg tu aku anta kakak pg skolah
melalak2 taknak masuk kelas
so, aku pon hantar la si kakak ni masuk pintu belakang
lepak kat pantry sambil pujuk sikakak tu stop nangis
yg bengang nyer cikgu2 kat sana tu buat dek jer.......
takdernyer nak pg amik anak aku tu...pujuk ker apa ker
weh!!!aku bayar mahal ler...yuran pon beratus
Then, kebetulan kat situ ada sorg budak 5 thn sdg menangis gak....slow jer teresak2
pggil nama maknyer....
skali sorg cikgu dtg
dgn bangangnya
tengking budak tu kat seblh aku....
" ni nak blajar ke nak tido"...(kbtln budak tu nangis sambil baring.....)
bangun!!! pg depan belajar kalau tak cikgu tak bagi susu!!!!"""
Wala weh.....bdk 5 thn br 2 mggu masuk tadika mcm tu dilayannya
aku kat sblh ni dah tersentap!!!!
dah la tak respek aku....mentang2 la aku dress pg tu ala2 housewife kat dapur...
(kes umah dkt skolah kan...malas nak melawa....)
terkedu budak tu....terus diam tp sedih sangat2 la....tgk bdk tu 
KETAKUTAN
anak aku apa lg
lg kuat nangisnya
siap lari ke pintu nak kuar
tp tetiba cg tu pg peluk anak aku
aku dah nak kuar air mata dah
nyesal aku tak sound jer cikgu tu....
masa aku jalan kuar pagar skolah...aku tgk anak aku meronta2 sambil jerit
:benci cikgu...tak suka cikgu"
"lepas argh!!!!
byk kali dia ulang sambil nangis
mmg aku nangis aritu bila sampai umah
hati tak tenang sgt
dah la....anak aku nangis dia bawa masuk bilik
sensorang tinggalkan anak aku sampai diam
ish....harap2 skolah tu tak lama la....
aku geram sesangat....dan syukur, anak aku dah tukar skolah 
hgga kan hari cuti pon nak pg skolah......
Wah!!! posing ngan seragam baru pepagi bangun dgn senyuman....lega hati ibu...



Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...