Jom klik sini dulu.....

Friday, 15 April 2011

Aku Nak pindah!! pindah!! pindah!!!!...

Aik....mcm dah tak tahan betul ni...sememangnya hati aku ni dah meronta ronta dah...aku betul2 tak tahan...bkn nyer sebab tuan umah halau aku...bukannya aku gaduh ngan jiran2...bukannya umah sewa aku ni tak best...TAPI....

^
^
^
^
^
^
^
    Tiap kali pegi shopping, tempat yg aku pegi dulu kat bahagian barang2 umah/dapur.....memang ada yg aku beli, walaupun sembunyi2..(hikhik....nanti hubby marah, dier tak suker...)that why umah aku dah mcm stor dah....ala umah sewa ni tak la besar sangat...2 bilik tido,1 ruang tamu,1 bilik air jer.....berbaloi ngan sewanya.... Umah aku ni kat tengah2.....ada tiga buah umah, kiri dan kanan...so pencahayaan dan udara tu kureng la....menyebabkan habuk banyak sesangat.....kejap jer lap perabot...petang tu dah berhabuk balik...yg plg aku kasihan anak2 aku la...kerap batuk.....
  1. Panas weh...kalau udara susah nak masuk ni....rimas pun ada....kan best kalu keje kerajaan, boleh buat loan beli umah. Dah memang citer2 aku n Hubby nak beli umah ni tp duwit tak cukup lg...mcmn nak cukup asyik shopping jer...
  2. Takder laman....cian kat anak aku ni...asyik terperap jer dalam umah, tak boleh nak main2 kat luar...yer la umah dah tingkat satu.....cian oooi....si kakak tu asyik buat perangai jer coz boring sgt....dah la takder kawan2....rasanya kalau ada laman umah, dah jadi tadika da...siap ada taman permainan lg....
  3. Susah nak deco dan hias umah....Mr. Hubby ni dah pakar bab2 deco2 ni dah keje dia kat luar tu...sakit ati gak tgk dia hias cantik2 umah/opis org......tp kalau nak buat kat umah ni tak dpt la......rugi la....kitchen kabinet kat umah ni pun yg hubby buat.....kalau nak pindah tak tau la,,,,,kena tanggal balik la...kalau nak sedekah kat sini....rugi woi!!....bukan murah....
    Kesimpulannya...aku memang nak pindah walaupun aku suka stay sini...ramai jiran2...suasana meriah...dekat ngan pasar, bandar.....tuan umah yg terlebih peramah....memang aku suker semenya tp aku terpaksa....

    Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...