Jom klik sini dulu.....

Monday, 16 May 2011

Resepi Kek Lobak Merah

Ermmm petang2 mcm ni, ngan ujan renyai2 syok jg layan kek lobak ni.....banyak juga adunan nya ni...rasa memang manis dan sedap....resepi ni aku amik dr blog kak wan yg glamer dan kreatif ni....so kat sini aku letak link kak wan kalau sesapa yg berminat nak buat kek yg sedap dan best ni.....cuma aku kurangkan sukatan gula jd 150g jer.....bg kurg manis coz lobak tu dah ada rasa manis2....jom layan pic.....segar dr oven.....nyum nyum





act aku ada buat bentuk cupcake tp ntah mana pg nya pic tu ilang plak....hehe



Read more...

Anak ibu - Areefa





























Read more...

Resepi Ayam mengangkang.....

Fuh!!! godek punya godek baru jumpa resepi ni, agak ramai yg tanya pasal resepi ni, aku pun dah lama tak buat resepi ni, dah lupa bahan2nya...arini br dapat cr...so, agar tak terus lupa baik aku note kat cni dan utk rujukan kengkawan yg minta resepi ni....






Resepi nidiberi nama oleh adik aku "ayam bakar mengangkang"....lucah jer bunyinya .....yang pentingsedap sgt.....kat sini aku masukkan resepinya yang aku cipta sendiri gamaknya.Seekor ayam dibuang kulit, kepla n kaki....saiz kecil jer

bhan kisar:
3/4 halia
1 inci lengkuas
1 inci kunyit
2 batang serai
sos tiram
sos tomato
sos cili
serbuk lada putih
garam
gula & perasa sikit
2 ulas bwg putih
1 labu bwg besar
cili kering
cara2nya:
Kukus ayam dalam 5 minit
pastu lumurkan dengan bahan kisar tu....
biarkan dalam 5-6 jam
pastu bakarlah....dalam 10-15 minit dalam suhu 150c....
angkat dan hidangkan
sedap.....

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...