Jom klik sini dulu.....

Wednesday, 25 January 2012

Karenah si Kakak.......ibu yg menangis

7.00 am
- siapkan air mandian hangat, kejutkan kakak....mcm biasa mesti ada drama, mmg payah nak kejutkan si kecik ni kalau dier tak menangis tak nak pg skolah.
7.15 am
Still lg tak nak bangun, mengeras atas tilam...nak taknak kena minta tlg bigboss take over....skali dgr suara abahnya...makin laju nangisnya...adoi!!!! sabar2...kesudahan, rotan jg yg menjadik....
7.30 am
- Siap mandi dan berpakaian uniform skolah. dah stop nangis...mcm biasalah kalau nak bangun tido sure menangis lepas mandi ok jer....
7.50 am
- Abahnya dah panasnya enjin keta, kakak dah mula tunjukkan tanda2 nak buat hal...hari2 mmg mcm tu.....kali ni mcm2 alasan yg dia berikan. sakit perut, nak minum air mangga la nak itu nak ini...
Sabar lagi.....abahnya lagi sabar....layan game kat laman umah.....jenuh pujuk baik2 makin menjadi plak prangai....
8.15 am
- dah lewat ke sekolah, ibu betul2 ilang sabar....masuk bilik...pejam mata selawat byk2....kepala dah berdenyut, migrain dah dah dtg....si kakak dgn keras hati nya tak nak mengalah...takut sgt nak pg sekolah....adoi!!!!
Sekali amik rotan. zuppppp!!!!!!!!!!!....dah kena byk kali dah tp ttp degil tak nak pg skolah jg...dkt 3 mggu stiap pg mcm ni....cara baik tak jalan, cara kasar jg kn.....Ya allah, tetap tak nak mengalah....baru 5 tahun tp keras betul hatinya....
Sekali abah amik alih, ibu tak blh campur tangan..............dan kesudahannya....kakak tertidur teresak2 dalam bilik.....dugaan seorg ibu...........
Ya Allah, lembutkan hati anak ini dan berikan kesabaran kpd ku dlm membesarkan anak2....
p/s; wlpun hati kakak sekeras batu tp ibu ttp anggap kakak adalah cahaya syurga buat ibu.....disebalik kedegilan terselit byk kelebihan dlm diri kakak........
Read more...

Permulaan Yang agak Terlewat

Hampir 3 bulan sy tak menjenguk blog ni...rasa amat janggal untuk menulis entry kali ni, idea sentiasa ada, cerita sentiasa ada tp bila "M' tu datang mmg takbolh nak elak...lg2 skrg ni hp sy yg canggih manggih tu rosak so terpaksa la pakai Hp yg zaman Pak kaduk ni...ni pon amik masa nak beli...dekat seminggu jg ler tak pakai Hp, adoi rasa mcm tggal kat hutan pon ada zaman ni kalau takder internet dan Hp mmg amat ketinggalan zaman sgt la.....En. Suami Cakap 3 kali dier beli Hp yg Canggih semuanya rosak, kali ni dia beli Hp yg plg susah nak rosak....
Amacam???? ada berani.....canggih kan....3 kali anak baling kat dinding kompem tak rosal walaupun dah pecah.....berbaloi2....
So, bila dah x Hp yg blh amik gambor2 ni, mood nak berblog dan FB mmg slow2 ilang.....

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...