Jom klik sini dulu.....

Wednesday, 5 September 2012

resepi nasi goreng simple tapi sedap!!!!

Okey...jom share resepi buat ibuk ibuk bapak bapak yg rasa pemalas tu tp perut lapar....

~nasi 3cawan or ikut suka ler banyak mana
~ayam sepaha potong kecik
~fishball/fishcake
~3 ulas bawang putih}tumbuk
~5 ulas bawang merah}tumbuk
~ Segengam ikan bila (goreng dan tumbuk kasar)
~ sayur - kangkung kubis or sawi

~ panaskn 1 sudu minyak
~ masukkan bwg2 yg ditumbuk
~ bila bwg garing skit...masukkan ayam dan fishball...goreng sampai masak
~ masukkan nasi...kacau sebati
~ masukkan sayur dan bilis goreng yg ditumbuk tadi
~ kacau sebati masukkan garam , perasa kit dan gula skit....
Tada.... siap....
nak lg sedap...tumbuk cilipadi
gaulkan dgn nasi goreng tadi....

Bismillah.....



Read more...

sf beauty





Kalau muka korang gelap dan ada jerawat or parut jerawat pon jangan risau...
mysis dah try muka nya dah licin n cerah
berkilat lg....
dulu mysis muka ada parut jerawat siap ada jerawat bulanan lg.....
tp skrg dah cerah n cun lg....

sebelum
selepas

korang penah dgr produk ni tak?
ni produk muka tau
ada 3 jenis
sabun muka, krim malam dan krim siang....
aku bukannya nk promote
atau nak buat sales utk produk ni
cuma nak citer
skrg cukup 3 mggu aku pakai produk ni....
mula2 aku tak caya la....
coz muka aku ni takder ler problem sangat....semulajadi gitu.....kihkihkih...
perasan....
tapi ni muka aku la....
biasa sajer.....ni muka tak cukup tido...kalau hang tgk tang mata tu...
bengkak jer kan....
ni bulan posa....
time bz buat oder
tido pon tak cukup,,...
time ni aku tak pakai apa2 pon...pencuci pon tak
kalau close up dekat
muka aku ni act kering...so ada kedut2 skit mcm penuaan...
dan kat pipi tu ada jeragat halus
kes aku ni mmg suka pakai blusher....
tapi....
aku try pakai produk ni...
alhamdulillah...
pada  hari 3 pakai tu...
muka aku ada nampak merah2 skit...n mengelupas...
tp tak byk.....
mengelupas skit2...tp tak nampak sgt la....
lepas seminggu alhamdulillah...
kulit muka aku jadi licin
lembut dn tegang
jeragat pon beransur pudar



nampak bermaya kan????...ni muka aku tanpa secalit make up or bedak pon....

yg ni lepas aku touch up dgn krim sf beauty siang + bedak stick maybelline + eyeliner loreal + lipstick simplysiti...tu jer...nk pg beraya kan......



Read more...

sf beauty

korang penah dgr produk ni tak?
ni produk muka tau
ada 3 jenis
sabun muka, krim malam dan krim siang....
aku bukannya nk promote
atau nak buat sales utk produk ni
cuma nak citer
skrg cukup 3 mggu aku pakai produk ni....
mula2 aku tak caya la....
coz muka aku ni takder ler problem sangat....semulajadi gitu.....kihkihkih...
perasan....
tapi ni muka aku la....


Read more...

sf beauty

korang penah dgr produk ni tak?
ni produk muka tau
ada 3 jenis
sabun muka, krim malam dan krim siang....
aku bukannya nk promote
atau nak bua

Read more...

sf beauty

korang penah dgr produk ni tak?
ni produk muka tau
ada 3 jenis
sabun muka, krim malam dan krim siang....


Read more...

Biskut bulan posa aritu...

Sibuk weh.....
naper?????
sibuk buat oder sekut raya...
alhamdulillah.....
allah murahkan rezeki aku....
mula2 mcm takder keyakinan.....en.somi dgn tak yakinnya cabar aku
kalau dapat oder 50 balang pon kira ok dah....
hehehehhe tu nak melemahkan semangat aku tu,...
dan aku pon dgn tak yakin,...usha2 kawan2 sapa2 nak oder sekut raya....
so aku buat byk jenis la...
yer la...kalau satu dua jenis kan takut tak byk oder,....
dalam 2 hari..
" bah, saya dah dapat oder 80 balang da...."...
aikkk, baru 80 balang ...kalau dapat 100 balang ok la.....
n malam tu....
bah, dah dapat 119 balang......
"ek eleh....apa kes 150 balang oder saya sponsor oven baru......"
huhuhuhuhu main tarik tarik yer.....
dan....
beberapa hari sebelum posa...
"bah, saya dapat dekat 200 balang"...sy ingat nak stop dah amik oder...."
takut tak terlarat nak buat......"

en somi cakap
"awk ni...yg nak stop oder tu naper....amik jer la...sampai dekat nak raya....."
aku diam jer...naper????
coz panas hati.....malas nak berjawap dgn dia....
cakap tak pikir
lg satu
satu perkara yg aku lupa....
laki aku ni lgsg tak pandai masak...
lg2 bab biskut raya ni...
apahal la aku blh g tya pendapat dia
semestinya tak releven jawapannya....
so....lepas tu aku malas nak citer apa2 dah....
sehingga la...oder aku mencecah dkt 400 balang
dan respon laki aku????
malas nak citer sakit ati....
hehehe
tp aku ttp dapat oven baru....
tada.....

Read more...

blog aku bersawang daaa....

zissssss......zasssss..................zusssss..........
sapu sawang weh!!! 
lasrt update sehari sebelum posa...skang dah last week raya dah...
bukan malas tp komputer rosak...
mmg sangap la kalau nak update blog pakai hp
dah bersawang sana sini
tp syukur alhamdulillah...
ramai jg yg view blog aku hari2 wlpon... aku jarang update....
ni pon amik laptop en.somi
updated blog jap...
byk yg nak citer tp
tu la...dah tak terciter...
tp takpe
kita citer slow2....
apa xtvt aku sebulan dua ni...
apa resepi2 yg menarik
nak apa news2 yg latest....
huhuhuu....

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...