Jom klik sini dulu.....

Thursday, 24 March 2011

gelagat anak2.....

syok menulis..

mulut tu asyik muncung jer....

hehehehe dah tau kena snap...malu2 kucing plak

huarghhh!!!!! ngantok..

syok menulis kat table, sronok dapat duduk kat table kakak, nasib kakak tido....kalau tak sentuh pun tak dapat

ni dah tahap bosan la ni...kakak plak dah bangun

kakak bangun tido jer terus mewarna

dah tak boleh lepak kat meja kakak dah...nanti kakak marah.....
Ni time aku free, duduk goyang2 kaki....sambil tengok keletah anak2.....
Read more...

tempahan dan makan2...

Erk!!! terpusing plak....

Butter cupcake topping with choclate buttercream..

hehehehe aku memang fail bab2 deko ni....




monster cc

simple fondant cc...just nak perabih lebihan fondant jer...

ni yg aku suka, moist choc kek kukus punya....sedap......


tercipta la ia....utk mkn2....comot tol....

sekejap jer dah nak abis....budak2 suka....next time buat topping ganache plak....

ni plak antara tempahan , tengah sejukkan...byk lg tak siap ni....


Read more...

Sodium Carboxymethyl Cellulose @ Sugar glue....


Tadi semasa aku kat kedai menjual peralatan bakery baru lah aku ternampak satu serbuk ni , namanya CSC....atau nama senang nya....sugar glue.
Kegunaannya dicampurkan dengan fondant untuk menjadi 'modelling paste'. Modelling paste adalah sesuai untuk membuat atau membentuk figurine. Sukatannya: 250gm fondant + 1/2 teaspoon CMC.Dan jika ditambah air, CMC akan menjadi 'sugar glue' . Sugar glue adalah gam untuk menggabungkan figurine. Sukatannya: 1/2teaspoon CMC + 2 table spoon air suam. Biarkan semalaman,Simpan dlm peti sejuk. Ia tahan selama 2 minggu. Ni aku amik dari satu blog, ntah aku lupa plak...next time aku link blog akak ni....
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...