Jom klik sini dulu.....

Sunday, 15 April 2012

Puding trifle...

Assalamualaikum.....

wah kali ni nak entry pasal puding trifle plak....
Mybe ada sesiapa yg tak kenal kan puding mybe kenal tp perkataan trifle tu mcm nama mat salleh kan
ok la....
pg tadi ada teman tya pasal mende ni...sebenarnya dah byk kali buat dessert ni
mmb enak sgt
1st time buat beli je swiss roll yg dah siap kat kdai
kali kedua buat dan berkali2 la.....
swiss roll tu aku buat sdiri]
bukan apa....puding ni kalau tak kena ejas agak manis
so bila kek bawah nya buat sdiri blh ar ejas skit tahap manisnya tu
ok....
Puding ni aku jual gak 
wlpon cara membuatnya agak leceh tp sedap tau
nama jer dessert tp kalau makan agak kenyang juga
Pada yg tak kenal puding ni meh nak citer
Puding ni ada 4 bahagian

Bahagian pertama bawah....
Lapisan Swiss roll @ kek gulung
kat kdai berlambak jual tp kalau aku punya
aku buat sdiri'
ala2 rasa lembut gebu dan kurg manis....aku letak inti jem blueberry jer
br kn kan ngan manis puding.

bahagian Kedua Tengah....
Dilapisi dgn adunan kastad susu
lemak2 manis rasanya....
yg aku punya dah adjust gulanya
krg manis skit...

Bahagian Ketiga tengah..
lapisan buah2a atau pun buah koktel
taruk jer brapa byk yg suka
kalau nak grand letak jer
stoberry ker...kiwi anggur ke
mcm aku punya letak koktel jer
sedap gak

lapisan atas akhir....
Baru lah letak Jelly ...yg ala2 agar2 tu
tp jelly ni lain skit dia lembut mcm goyang2 skit...kalau agar2 pejal skit
mcm aku pakai jelly beerperisa rasberry atau stoberry jer....
br ken ngan rasa dan rupa nya...apa pun
layan la pic ni yer
aku jual rm2.00 jer
kena dgn cara membuatnya 
dan bahan2 yg bagai rupa.....
Pic kat bawah ni aku tambah lg nata d coco
kasi tambah2 sedap...hehehe
Layannnnn....

Kek kat bawahnya dah tenggelam skit

Sedap weh...nak buat doorgift pun bleh tahan lama...

Makan sejuk2 pun meleleh ni....


Rupa dlmnya...ada kek, kastad buah dan jelly.....mewah per.....


Read more...

Oder lagi...


Hanya RM15.00 sebekas

Read more...

Red Velvet Cuppies with Fresh Strawberry







Read more...

MyFondant Figurine...test bakat skit




Read more...

Kek Angry bird






Read more...

Kek Karamel

RM32.00 sebiji...saiz loyang 8cm
Oder dari Kak Anisah...Kawan Fb, request krg manis krn beliau mengidap diabetes....
Read more...

Rainbow Cake with creamcheese



Order dr myX boss ...kak saba

Read more...

Produk Terbaru :- Aneka Tat Buah Buahan Comel...Cantik Dipandang Sedap Dimakan

Cantik kan?....






Tat Nenas Buah
Sesuai Untuk Hantaran Doorgift dan keramaian
Berat dlm 17gram sebiji
Inti nenas homemade (sy buat sdiri yer pakai nenas muda tanpa campuran ya,krg manis lg....)
RM50 perbox(35 bj) kotak seperti diatas atau design mengikut permintaan.
Inti nenas yg banyak didlm......
Kalau berminat : coll ajer sy yer....


Read more...

No 1 Giant Birthday Cake

Ni oder dari kakak ipar adik utk anak tuggal nya sempena 1st year besday.....kek coklat moist berat 5 kg...tema taman warna warni....Alhamdulillah, feedback amatlah memberangsangkan, rata2 tetamu ckp sedap, kurg manis dan moist.....Amin. Juga Oder sampingan apam polkadot dan juga present utk baby adam bluebery cheese tart special.....





Blueberry Cheese Tart Special




Ni antara pic semasa party besday baby Adam....sungguh xcited kanak2 bila tgk kek yg kaleful ni siap booking lg binatang2 kat atas tu.....

Selepas dibedah siasat



Apam polkadot pon ada....dan ramai peminat utk kuih ni.....3 sekawan....


Read more...

Barbie Doll Cake : Coklat moist Cake with Buttercream





Kek seberat 2.5kg order  oleh kawan Online Niza....
T

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...