Jom klik sini dulu.....

Monday, 5 March 2012

Kisah Si Kakak dan sekolah baru

Alhamdulillah....
hari nie cukup sebulan si kakak tukar skolah baru
dan syukur sesangat
kakak langsung tak buat perangai
hanya hari pertama jer takut2 sejam ibu tggu kat kelas
blajar skali hehehe
dan hari2 berikutnya......
kakak semakin galak
semakin suka ke sekolah
selalu bandingkan skolah lama dan sekolah barunya
katanya skolah baru best cikgu baik2
tak garang
tu mmg aku akui
skolah lama kakak memang teruk
nama jer skolah agama
tp cikgunya ntah apa2
garang nak mampusssss
budak 5 tahun pon nak tengking2
ni bkn dgr gosip luar @ anak bercerita
tp mmg aku dah terkena
kebetulan pg tu aku anta kakak pg skolah
melalak2 taknak masuk kelas
so, aku pon hantar la si kakak ni masuk pintu belakang
lepak kat pantry sambil pujuk sikakak tu stop nangis
yg bengang nyer cikgu2 kat sana tu buat dek jer.......
takdernyer nak pg amik anak aku tu...pujuk ker apa ker
weh!!!aku bayar mahal ler...yuran pon beratus
Then, kebetulan kat situ ada sorg budak 5 thn sdg menangis gak....slow jer teresak2
pggil nama maknyer....
skali sorg cikgu dtg
dgn bangangnya
tengking budak tu kat seblh aku....
" ni nak blajar ke nak tido"...(kbtln budak tu nangis sambil baring.....)
bangun!!! pg depan belajar kalau tak cikgu tak bagi susu!!!!"""
Wala weh.....bdk 5 thn br 2 mggu masuk tadika mcm tu dilayannya
aku kat sblh ni dah tersentap!!!!
dah la tak respek aku....mentang2 la aku dress pg tu ala2 housewife kat dapur...
(kes umah dkt skolah kan...malas nak melawa....)
terkedu budak tu....terus diam tp sedih sangat2 la....tgk bdk tu 
KETAKUTAN
anak aku apa lg
lg kuat nangisnya
siap lari ke pintu nak kuar
tp tetiba cg tu pg peluk anak aku
aku dah nak kuar air mata dah
nyesal aku tak sound jer cikgu tu....
masa aku jalan kuar pagar skolah...aku tgk anak aku meronta2 sambil jerit
:benci cikgu...tak suka cikgu"
"lepas argh!!!!
byk kali dia ulang sambil nangis
mmg aku nangis aritu bila sampai umah
hati tak tenang sgt
dah la....anak aku nangis dia bawa masuk bilik
sensorang tinggalkan anak aku sampai diam
ish....harap2 skolah tu tak lama la....
aku geram sesangat....dan syukur, anak aku dah tukar skolah 
hgga kan hari cuti pon nak pg skolah......
Wah!!! posing ngan seragam baru pepagi bangun dgn senyuman....lega hati ibu...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...