Jom klik sini dulu.....

Wednesday, 4 July 2012

Resepi Tat Nenas



Tat Gulung

Tat Lipat _ kalau yg ni jgn letak minyak sapi tapi letak tepung jagung dlm 20g

Tat Bunga

Assalamualaikum...
lama betul tak updated blog...
jadual harian yg sesangat sibuk dan padat
kebetulan ada beberapa kawan2 yg minta resepi tat nenas
sebenarnya byk jenis tat yg saya buat
cuma ada beberapa yg dikategorikan kena pada tekak saya
jom kita layan resepinya

Resepi Tat Nenas Gebu

bahan A
250 Mentega
2 biji kuning telur
2 sudu besar minyak sapi
30gram gula aising
esen vanila 1 st

Bahan B
380 Tepung gandum (ayak)

Inti Nenas...
kalau rajin buat sdiri
kalau malas beli yg dah siap
kalau nak cepat order jer tat dgn saya...heheheh

~ adun mentega,minyak sapi  dan gula...
~ Masukkan telur dan gula, kacau sebati
~ Masukkan tepung....tgk adunan kalau lembik tambah tepung kalau keras letak mentega sikit....mcm sy pakai telur B, adunan elok2 jer....
~ Bakar pada suhu 180/30minit

~siap utk anda bulatkan....gulungkan atau apa2 ajer.....





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...