Jom klik sini dulu.....

Monday, 18 April 2011

Resepi Macaroon

Alhamdullillah, akhirnya menjadik juga macaroon yg aku buat ni setelah 4 kali mencuba tp tak jadi2, aku hampir putus asa dan pk nak g cari kat kedai jer....tp semasa google kat internet semalam aku terjumpa satu resepi dr satu blog akak ni, aku lupa plak nama blog nya,maaf kak,...next time bila saya ingat saya tag blog akak kat sini yer....picnya tak sempat aku nak upload...

Bahan2: 
80g putih telur (2 bj)
65g Gula kastor
80g serbuk badam
140g gula aising
  • Ayak gula aising dan serbuk badam
  • Pukul putih telur dan gula kastor hingga bertanduk.
  • Masukkan bahan yg diayak tadi.
  • jgn di putar cukup saja kaup balikkan pakai spatula saja
  • Letakkan pewarna yg anda sukai
  • Paipkan di atas kertas alas...jarakkan setiap adunan
  • biarkan selam 30 minit...agak2 bila sentuh permukaannya tak melekat...
  • bakar pd suhu 150c selama 20 minit

3 comments:

  1. bestnya reti buat sendiri. tak payah beli and boleh makan selalu! :D

    ReplyDelete
  2. tak rugi buat sdiri tp tak boleh makan selalu...manis syak...makanan ni bleh buat addict tau manis tapi sedap...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum akak nak tanye, resepi ni untuk anggaran berapa keping kak?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...