Jom klik sini dulu.....

Monday, 18 April 2011

Resepi biskut sweet flowers

Resepi ni hampir sama jer ngan resepi mamacarry, cuma acuan dan deconya jer berlainan....



Bahan2:
  • 300g mentega
  • 400g tepung gandum (ayak)
  • 130g tepung jagung
  • 80g gula aising
  • 1 st esen vanila
  • Utk hiasan-1 bj putih telur + 100g gula aising+1 sd bsr tepung jagung 
  • Hiasan topping-chocholate chip/kekacang
Cara2
  1. Ayak tepung gandum dan tepung jagung
  2. Pukul mentega dan gula icing hgga kembang
  3. Masukkan esen vanila
  4. Masukkan sikit2 tepung hgga jadik doh
  5. Canai dan terapkan dengan acuan bunga kecil
  6. Bakar pada suhu 150c selama 15 mnt.Api bawah....
  7. Untuk hiasan - pukul putih telur hgga gebu,masukkan gula dan tepung jagung.kacau sebati.
  8. Dotkan putih telur tadi atas biskut dan hiaskan dengan kekacang atau choc chip.

2 comments:

  1. Sesuai benor nama biskut nie biskut sweet alahai memang sweet laaaaa

    ReplyDelete
  2. betul3...rasanya pun sedap rangup

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...