Jom klik sini dulu.....

Sunday, 5 June 2011

Gubahan hantaran pertunangan -ringkas dan bajet...

Ish....lama betul aku takberblog ni.....biasalah bagi suri rumahtangga ni, hari2 mesti sibuk.....kalau nak online lama2 memang payah....tambahan lagi tak lama lagi aku akan balik kg sempena majlis pertunangan kakak kesayangan aku.....hik3, akhirnya bertemu jodoh jugak angah ni.....dulu2 memang payah nak couple2....sekarang alhamdullilah......ok la, sebab aku suka sgt akak aku nak kawin ni, so aku dgn besor hatinya nak sponsor hantaran akak aku ni dari A-Z.....bermula dari pg beli sdiri brg2 gubahan hantaran, then aku gubah sendiri dan final, hantaran nya pun aku buat sdiri .....untuk majlis tunang ni, memang aku buat simple sgt tp sedap mata memandang....lagi pun pada pendapat aku, watper nak gubah hantaran pakai brg mahal2 bukan boleh makan pun lg pun pakai kejap jer pastu masuk kotak ler.....taknak membazir, kalau kira kosnya memang murah ler....

  • Bunga2 plastik = RM50.00 (plg murah punya bunga)-24 jambak
  • Polistrene =  RM7.50 (5 kpg)
  • Bakul = RM2.50 (1 bj)
  • Wallpaper/alas/reben = RM15.00 jer...
  • Glue = RM4.00
  • Kain net/Potpouri = RM8.00
  • bekas potpouri = RM2.00 5 biji...murah tu...
jumlah :  RM89.00...tak sampai seratus tp dah boleh buat 7 dulang....so, hantarannya elok letak benda wajib cam cincin,kain baju melayu dan makanan jer.....


Buat Angah, thanks coz bagi achik buat semua perancangan ni.....kalau boleh jgn lah membazir, kalau ikut pengalaman la.....




Model baju tunang.....tuan empunya pun tak try lg....kes nak match tudung ngan baju


Bakul buah


Tak tau nak letak apa lagi..


Hantaran potpouri





Siap....7 dulang, bajet tak sampai seratus,kalau tempah mau lebih ni
Model over pose.....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...